שחפת האם זה מדבק.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/12/2023 | 20:49 | מאת: לידור

האם מחלת השחפת זה לכל החיים? והאם אם מטפלים בבן אדם חולה שחפת במסגרת טיפול שיניים זה מדבק?

שלום, לשחפת יש טיפול אנטיביוטי שברוב המקרים מביא והחלמה מהמחלה. המחלה לעיתים יכולה להתעורר שוב אם יש בעיה במערכת החיסון. שחפת פעילה יכולה לדבק כאשר שוהים ליד אדם חולה.

19/12/2023 | 01:48 | מאת: מור

כן אבל איך אני אדע אם אני מוגנת? ואם יש לו עכשיו שחפת פעילה ואני לא יודעת? הגנה בלבוש כמו בימי הקורונה תגן עליי ממנו בטיפול?

שלום, מי שיש לו שחפת פעילה לא אמור להגיע לטיפול שיניים אלא אם הוא תחת טיפול אנטיביוטי מתאים ואין חיידקים בליחה. יש צורך במיגון מלא כולל מסכת N95.

מנהל פורום מחלות ריאה