פיברוזיס ראתי מה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/12/2023 | 15:48 | מאת: אריאל

עשו לי בדיקת סי.טי רגיל ,וגם כסקר, למרות שאיני מעשן. 1.יש לי פיברוזיס בפסגות הראןת לא חמור. אני סבלתי בקטנות מברונכיט ספסטית על רקע אלרגי שהשתפרה מאוד מגיל 18 והחאה. סובל מאלרגיה חמורה, עברתי הימונתרפיה שקידמה אותי מאוד.חי סביר,בנתקף ומעבר מדתמש בתכשירים אבקת סטרואידים םלקסוטאיד ובחרום פרנדיזון. הפיברוזיס מה מקורו? רופא אחד אמר שזה לא מהאלרגיה ואסתמה, אלא משחפת, או אזבסט.לא חליתי ,בשחפת מימי. יש בדיקה לזיהוי נוגדנים שחפת, או שזה לא משנה בכלל כרגע. שאלתי האם פיברוזיס ברום הראות לאדם לא מעשן יכול לנבוע מה האלרגיה. או שזה אכן שחפת או אזבסט. מה בעצם ניתן לעשותשלא תיהיה החמרה. או שלא צריץלעשות כלום. 2.בנוסף יש לי נודלים בין 3 ל 5 ממ, שלא גדלו ממש, אמנם נוספו 2 במהלך ה3 שנים האחרונות. מעקב היה מלפני 5 שנים סכה 5 נודלים. תחת כל המצב הזה, אני מרגיש סריא ושזה חלק מהגיל, אנמ בן 60. לא מרגיש שמשהו חמורמתרחש. הייתי מעדיף להיות במעקב שנתי וזהו. האם זה דבר נכון, בלי להכנס לסבך נוסף בדיקות ואבחנות, או שיש משהו ב4בחנות שלי שכןמצריך טיפול. 3.דבר נוסף, לוקח נ-אציטיל ססטאין 600 מג ליום. שהפסקתי הרגשתי קצת ליחה,וחרחורים קלים. זה תוסף מומלץ בשבילי? יכול לעזורלשימור מצב קיים? תודה

שלום, הממצאים המתוארים אינם משמעותיים. זה לא נובע מאלרגיה. אולי קשור לחשיפה לזיהום אוויר. במידה ותפקודי הריאות תקינים לא בטוח שיש צורך במעקב. לגבי הקשריות לעיתים יש צורך במעקב עם סיטי פעם בשנה.

מנהל פורום מחלות ריאה