שיעול במשך כחודש וחצי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/12/2023 | 00:06 | מאת: עומר

שלום, אבא שלי, בן 77, סובל מזה כחודש וחצי משיעול די כבד (החל במחלה אקוטית עם חולשה, אבל בלי חום – אך החולשה עברה והשיעול נמשך ולא משתפר). נדמה לי (אך אני לא משוכנע ב-100%) שהשיעול מתגבר בלילות. בנוסף, בחלק מהזמן הזה הוא מתלונן שהוא מתקשה לנשום ומבקש לפתוח את החלון כי "אין פה אוויר" (דבר שאף-פעם לא היה משהו שהוא מתלונן לגביו). עוד כמה פרטים: להבנתי השיעול הוא עם ליחה; הוא טוען שאין לו גודש באף; ואין לו צרבת (אז לא סביר שהבעיה היא ריפלוקס). בנוסף, משהו כמו שבועיים לפני שהחל השיעול אבא שלי שבר את הצלעות (צלעות 9-10-11 מצד ימין). רופא המשפחה בדק אותו עם סטטוסקופ ולא מצא בעיה. הוא שלח אותו לצילום חזה, אבל משום מה סירב להפנות אותו לרופא ריאות. לאבא שלי יש בעיות רפואיות מסוימות, אבל שיעול מתמשך (ודי כבד) זה דבר חדש. האם יש מקום לדאגה? האם כדאי להתעקש עם רופא המשפחה על הפניה לרופא ריאות (או אפילו ללכת בפרטי)?

שלום, יתכן שיש קשר לשברים בצלעות שמקשים על הנשימה עקב כאבים ולעיתים שקשה לפנות הפקשות יכולה להתפתח גם דלקת ריאות שמצריכה טיפול אנטיביוטי.

מנהל פורום מחלות ריאה