אשמח להסבר דוקטור, מודה לך

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/12/2023 | 21:27 | מאת: רונן

שלום דוקטור ותודה על המענה! השאלה היחידה שלי מה נסרק הבסיסי הריאה? נאמר לי מהמפענח שבCT שביצעתי נסרקו בסיסי הריאות (במעבר חזה בטן). השאלה שלי היא מה בעצם נסרק? איזה תמונה ניתנת שמתכוונים בסיסי הריאות (במעבר חזה בטן) אשמח דוקטור לשמוע את ההסבר על מנת להבין מודה לך!

שלום, כאשר עושים סיטי בטן האיזור שנסרק כולל את השליש התחתון של הריאות ולזה קוראים בסיסי הריאות וזה איזור שנראה בבדיקה. במידה שרוצים לראות את כל הריאות צריך לבקש בדיקת סיטי בטן וחזה.

מנהל פורום מחלות ריאה