מה דעתך על ההמלצה החדשה של ה-ACS

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/11/2023 | 04:48 | מאת: ששי

להרחיב את בדיקות הסקר לסרטן הריאה לכל בני 50-80 עם היסטוריה של 20 שנות חפיסה לא משנה מתי הם הפסיקו לעשן?

שלום, קשה לתת תשובה פשוטה. המחקרים הגדולים בעולם הראו יעילות בסקר לגילאים 55 עד 75 עם רקע של 30 שנות חפיסה. לגבי המצב בארץ מתבצע פיילוט שבודק את היעילות אצלנו ועדיין אין תוצאות. אז הזמן יגיד. אני חושב שכדאי לאמץ בדיקת סקר גם אצלנו אבל לגבי התדירות וגיל התחלה אני מחכה למסקנות הפיילוט.

28/11/2023 | 12:22 | מאת: ששי

יכול להיות ששוב האמריקאים מייחסים חשיבות יתר למחקר האמריקאי המוצלח NLST וחשיבות חסר למחקרים האירופאים ובראשם NELSON שנכשלו בהוכחת ירידה מובהקת בתמותה כוללת בשל הסקירה?

טיעון הגיוני

מנהל פורום מחלות ריאה