אחדד את שאלתי , תודה דוקטור

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/11/2023 | 18:12 | מאת: גדעון

שלום דוקטור, אחדד את שאלתי - אשמח למענה בבקשה קצת לחוץ לאחר דלקת ריאות שטופלה באנטיביוטיקה. בct שראיתי היה רשום ממצאים: ריאות: הצללות נרחבות בשתי הריאות בצפיפות זכוכית חלב ובדגם של עץ בהנצה מערבות ביתר את האונות התחתונות משני הצדדים ואת האונה הימנית האמצעית והלינגולה. בבסיסים מודגמות גם קונסולידציות קונפלואנטיות עם ברונכוגרם אוירי. אין עדות לנגעים סולידים או קביטרים ברורים. נתיבי האויר הגדולים פתוחים. פלאורה ופריקרד: ללא תפליטים או ממצא פלאורלי ברור. יש תפליט פריקרדיאלי מינימלי בלתי ספציפי. מיצר: כלי הדם הגדולים בטווח התקין. הלב אינו מוגדל, ללא הסתיידויות קורונריות בולטות. קשריות לימפה: קשריות לימפה קטנות מרובות בתחנות השונות במיצר ובשערי הריאות, במקום ראשון תגובתיות, בתחנה תת קרינלית מגיעות עד קוטר של כ- 15 מ"מ. כבד ומרה: הכבד מוגדל, משרעתו כ- 20.7 ס"מ, ללא ממצא מוקדי ברור. כיס המרה ודרכי המרה ללא סימני דלקת או הרחבה. טחול מוגדל, משרעתו כ- 15.5 ס"מ, ללא ממצא מוקדי. לבלב ללא ממצא בולט, ללא הסננת שומן סביבו. אדרנלים ללא ממצא הכליות בגולד ומבנה תקין, ללא איזורים של תת האדרה פרנכימטית, ללא הידרונפרוזיס, ללא הסננת שומן סביבן. נגע היפודנסי קטן לאיפיון בקוטב התחתון משמאל – .201-141 קשריות לימפה: ללא הגדלת קשריות לימפה בבטן, באגן או ברטרופריטונאום. פריטונאום / מזנטריום / מעי: הקיבה ללא ממצא בולט. פיתולי המעי הדק והגס הודגמו ללא הרחבה, ללא עיבוי בולט ובמהלך תקין. אין עדות להסננת שומן מוקדית בבטן. התוסתפן תקין, ללא דלקת. אין עדות לנוזל חופשי או לקולקציה בטנית. אבריה אגן: ללא ממצא בולט. עצם ורקמות רכות: ללא הרס גרמי או ממצא פתולוגי בולט. ללא ממצא ברור ברקמות הרכות והתת עור כסיבה לחום. יש בקע טבורי קטן מכיל שומן, ללא סימני כליאה. לסיכום עדות לזיהום ריאתי דו צידי המערב ביתר את האונות התחתונות, עם הצללות כיתמיות בצפיפות זכוכית חלב , הצללות נרחבות בדגם של עץ בהנצה וקונסולידציות סמיכות בבסיסים משני הצדדים, הממצאים אינם ספציפים למזהם מסוים. לימפאדנופתיה קלה במיצר, קרוב לודאי תגובתית. הגדלה של כבד וטחול, יתכן כחלק מתמונה זיהומית סיסטמית. 1.נגע היפודנסי קטן לאיפיון בקוטב התחתון משמאל – .201-141 למה מתכוונים? אמור להדאיג? 2. רציתי לדעת האם יש ממצאים נוספים מעבר לדלקת שטופלה? תודה רבה מקרב לב

הממצא שמתואר בקוטב התחתון נמצא לדעתי בכליה והוא קטן כך שזה קרוב לודאי שפיר. אפשר להתייעץ לגביו עם אורולוג. פרט לכך אין ממצא מעבר לדלקת.

מנהל פורום מחלות ריאה