פירוש סיטי ריאות האם ריאות בסדר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/10/2023 | 09:01 | מאת: אור

הגדלה ניכרת של בלוטת התריס, המתבלטת למיצר העליון, יותר משמאל, עם היצרות משנית של הטרכאה, הדחוקה מעט לימין. שינוים אינטרסטיציאליים פיברוטיים הכוללים רטיקולציה גסה ו-GGO תת פלאורלי בגרדיאנט אפיקו-באזלי, מלווים בברונכיאקטזיות משיכה. ללא זיהוי honey coombing. ללא תפליט פלאורלי. במיצר מודגמות קשריות לימפה במימדים גבוליים של עד 10 מ"מ בציר הקצר. הערכת שערי הריאות מוגבלת בהעדר הזרקת חומר ניגודי. אאורטה החזית עם שינויים טרשתיים מסויידים, ללא הרחבה פתולוגית. העורק הריאתי הראשי ברוחב תקין. הלב תקין בגודלו, עם הסתיידויות בעורקים הכליליים, ללא תפליט פריקרדיאלי. ציסטה פשוטה בקוטב העליון של הכליה הימנית. פרט לכך, האיברים שנסרקו ברום הבטן ללא ממצא חריג, במגבלות העדר הזרקת חומר ניגודי. מרקם גרמי אוסטאופני וקיפוזיס טורקלי מוגבר. שינויים ניווניים בעמ"ש גבי. שבר ישן בהומרוס הפרוקסימלי מימין. לסיכום 1. גויטר כמתואר. 2. שינוים אינטרסטיציאליים פיברוטיים בולטים בפרנכימת הריאות, בתבנית probable UIP כמתואר- ליעוץ פולמונולוגי. 3. שאר הממצאים כמתואר.

שלום יש כנראה הצטלקויות בריאה ומומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאה וביקורת במרפאת ריאות להעריך את חומרתן.

מנהל פורום מחלות ריאה