אסתמה ודיפוזיה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/10/2023 | 20:39 | מאת: הדסה

שלום,יש לי אסטמה,עשיתי פעמיים תפקודי ריאות בשלושה חודשים האחרונים ובשניהם יצא לי דיפוזיה נמוכה (בהתחלה 68 ואז 64),רציתי לשאול כמה זה נורא?מתי צריך להתחיל לדאוג?מה הגבול התחתון של הנורמה?

שלום, הגבול התחתון של הנורמה הוא 80 כך שאכן מדובר בירידה קלה. יש לפעמים בעיות טכניות בביצןע הבדיקה כך שכדאי לוודא שאכן י ירידה בבדיקות חוזרות. אם יש תלונות של קשיי נשימה הייתי ממליץ לעשות סיטי חזה.

27/10/2023 | 07:51 | מאת: הדסה

עשיתי פעמיים תפקודי ריאה ויצא נמוך,בסיטי חזה יצא שיש תמטים קלים,מתי אני צריכה להתחיל לדאוג?כמה זה נורא?

מנהל פורום מחלות ריאה