צילום חזה סיטי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/10/2023 | 17:41 | מאת: דניאל רבין

שלום רב אבא שלי לא מזמן מאובחן בתור חולה copd שלחו אותו לעשות צילום ct וקיבלתי את הפיענוח של התצלום אשמח באמת לדעת מה יש לו אני מאוד מודאג!!! פרטים קליניים-ביקורת. השוואה מ 19.10.21 לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלת באקסילות, במדיסטיניום או בשערי הריאות. כל הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. פרנכימת הריאות-שינויים אמפיזמטיים משני הצדדים בולטים בLLL עיבוי דפנות של הברונכים דיפוזי על פני שתי הריאות מעט תוכן אנדובורכוניאלי בלינגוטלה. מלווה בציור מיקונדורלי כולל הצללות tree in bud סובפלוירי. הצללות TIB עדינות גם ב LUL,RUL ו LLL, פחות בולטים. מבנה גרמי- שינויים ניוונים בע״ש שברים בצלעות 9ו10 מימן באספקט אחורי- חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת מעבר בטן חזה- בקע היאטלי גדול. אדרנלים. מוקד היפודנסי משמאל בקוטר כ-1 ס״מ בדומה לבדיקה קודמת סיכום:הממצאים יכולים להתאים לתהליך דלקתי אנדוברונכיאליים . מעקב אחרי טיפול שינויים כרונים ריאתיים כמתואר רציתי לבקש במילים פשוטות מה יש לאבא שלי והאם יש ממה לפחד אני רוצה לדעת במילים פשוטות מה יש לאבא שליי ומה הדרכים לטיפול והאם זה באמת מסוכן

שלום, יש נזק של עישון עם אמפיזמה. השינויים הנוספים מתאימים לזיהום, דלקת ריאות וכנראה צריך טיפול אנטיביוטי. לאחר מכן מעקב במרפאת ריאות

08/10/2023 | 11:16 | מאת: דניאל

תודה לך דוקטור הורדת לי אבן מהלב

מנהל פורום מחלות ריאה