תשישות וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/09/2023 | 21:13 | מאת: גיל

שלום גיל 59. כבר 3 שנים בתת משקל משמעותי בגלל בעיה במערכת העיכול- גסטרופרזיס. שוקל 47 קג גובה 1.81 התזונה דלה מאוד כושר ירוד גם בגלל פציעה במפרק הירך לפני שנתיים. הולך ברגל בד"כ רק 3-4 דקות די לאט. לפני כחודש וחצי היה יום עם מאמץ יתר הלכתי כמה פעמים יותר מהרגיל ועמדתי הרבה. מאז לא התאוששתי. כבר חודש וחצי אחרי מאמצים נניח 20 דקות עמידה יש תשישות גדולה וכאילו אין מספיק אוויר לדבר. אקג לפני שבועיים ללא שינוים תקין. ספירת דם וכימיה תקינות. האם צילום חזה נותן מידע מועיל במצב כזה? תודה רבה

שלום, לפעמים צילום חז נותן מידע מספק אבל לא תמיד. נראה כי אצלך תת משקל יכול לגרום לחולשה ותשישות וכדאי לבדוק דרכים להזנה בדרך אחרת. כדאי להתייעץ בפורום גסטרו.

מנהל פורום מחלות ריאה