ריצה ושיפור הריאות והנשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2023 | 11:02 | מאת: ריצה

שלום ידוע שפעילות גופנית מצויינת תרתי משמע למערכות הגוף שאלתי רופא ריאות איך פעילות גופנית כגון ריצה משפרת את הריאות והנשימה שאלתי באחד הפורומים האחרים והוא ענה לי ככה - פעילות גופנית אירובית לא משפרת את התפקוד הריאתי אך עלייה בכושר הגופני משפיעה על תחושת הנשימה ומפחיתה תחושה של קוצר נשימה במאמצים שלפני עליית הכושר גרמו לכך. שאלתי אליך כרופא ריאות בכל זאת איך פעילות גופנית כגון ריצה משפרת את הריאות והנשימה ברור לי שזה בעיקר לב וכלי דם אבל בכל מקרה איך משתפרת הנשימה והריאות עקב פעילות גופנית ריצה ?

שלום, אני מסכים עם התשובה שקיבלת. יתכן שהשיפור בשרירים בעקבות האימון משפר גם את תפקוד שרירי הנשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה