דרמטיוזיטיב עם מעורבות ריאתית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/08/2023 | 15:31 | מאת: נטלי

שלום מאובחנת עם דרמטיוזיטיס נוגן anti pm scl 100 וביובסית עור. יש מעורבות ריאתית אציין שתפקודי ריאות תקינים לחלוטין. הרופא נתן תרופה בשם ofev. למה נותנים תרופה כזו והאם זה קבוע? אם הסיבה למחלת ריאות היא מחלת דרמטיוזיטיס האם כשמטפלים בדרמטיוזיטיס ההצטלקות בריאה נפסקת? ואז אפשר להפסיק לקחת ofev

שלום, הטיפול משלב נוגדי דלקת כמו פרדניזון ונוגדי צלקת כמו אופב. לרוב הטיפול הוא כרוני. צריך לדון עם רופא הריאות בסוג הטיפול המומלץ ובמינון המתאים.

20/08/2023 | 21:29 | מאת: נטלי

אבל אם הגורם לצלקות בריאה הוא דרמטיוזיטיס האם הטיפול בדרמטיוזיטיס יכול לעצור את המשך הצטלקות הריאה? או שהיא פשוט ממשיכה להצטלק ללא קשר כבר

מנהל פורום מחלות ריאה