בדיקת ct אשמח להסבר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/08/2023 | 08:59 | מאת: שרית

שלום דוקטור לאחר ct בעקבות שיעול. אשמח לדעת אם הct תקין? לא הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמה תפליט פלאורלי או חזה אוויר. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית קטנה בLLL בקוטר כ3 מ"מ. עיבוי דפנות של הברונכוסים קל על פני שתי הריאות. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מעבר בטן חזה - בקע היאטלי קטן. כבד במרקם שומני. אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה. ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ תודה רבה

שלום, סהכ אין ממצא מסוכן. נראה שיש סימני ברונכיטיס בלבד שגורמים לעיבוי הסמפונות.

מנהל פורום מחלות ריאה