עליה בתפקודי כבד - קשר אפשרי לתרופות לפיברוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/08/2023 | 15:53 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, רקע: לפני 7 שנין אובחנתי ב IPF. לפני 2 שנים ב Anca vasculitis, מסוג MPA. בעיה: החל מלפני שנה בדיקת AST (תפקודי כבד) התחיל לעלות באופן קבוע ומונוטונית - כל 3 חודשים עולה ב 5 נקודות. החודש עלה והגיע ל 50. שאלה: האם זה יכול להיות קשור לתרופות שאני מקבל ל IPF על רקע אוטואימוני- אופב, פרדניזון 5 מג, מיקופנולט 4 גרם, רספרים למניעה 3 פעמים בשבוע. ?? תודה רבה. יוסי

שלום, כן זה יכול להיות קשור לטיפול. העליה יחסית.מתונה אבל כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי שינוי במינון.

מנהל פורום מחלות ריאה