יובש ואסתמה מה ידוע מבחינת המידע שיש?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/08/2023 | 16:45 | מאת: אפריים

שלום, צריך לטוס עם אסתמה קשה מאוד. חמצן כנראה לא אזדקק כי סיטורציה 98. החשש שלי שיהיה התקף בגלל האוויר היבש במטוס. כ 5 אחוזי לחות יש רק. לא קרה לי התקף מיובש כי אף פעם לא הייתי במקום יבש כזה אך בחורף מזגן עושה לי לא טוב כי מייבש. מה למעשה מוכח במחקרים או ידוע על אסתמה ויובש? כי למשל לחות גבוהה מאוד גם ידוע שלא טובנ לאסתמה. בחדר עם מזגן בלחות 90 אחוזים שיש בלילה אני נושם בלי בעיה. בחוץ כשחם האוויר סמיך בגלל הלחות אז קצת קשה לי לנשום אבל לא התקף. האם יובש זה יותר רציני מבחינת ההשפעה על אסתמה? והאם אולי עדיף לחולי אסתמה קשים לא לטוס? תודה מראש

שלום, אני לא מכיר מחקר על אסתמה ויובש. כעקרון חולי אסתמה יכולים לטוס אם הם לא בהתקף פעיל.

מנהל פורום מחלות ריאה