בועות אמפזימטיות גדולות בשני הריאות העליונות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/08/2023 | 17:00 | מאת: יהונתן

שלום דוקטור יקר. אני חייב לפתוח בכך, שאני פשוט נורא מפוחד, וממש צריך דוקטור שיוכל להרגיע אותי. אני בן 28 עוד כמה ימים, הגעתי לצילום גב לגמרי במקרה על ידי השגחה עליונה, ביקשתי לעשות צילום גב מלא כי היו לי כאבים בגב תחתון לאחר אימונים. בטעות התגלו 2 בועות אמפיזמטיות, בריאות העליונות. האם יש סיכוי שאני בנקודת אל חזור? או שזה בלתי הפיך? וכל מה שנשאר זה רק לחיות עם זה? הפסקתי לעשן ברגע שקיבלתי את האבחנה, הייתי צורך גם קנאביס רפואי וגם סיגריות (אולי 4 ביום) והפסקתי לגמרי לגמרי לגמרי. אז האבחנה. אני מרגיש שהגרעפסים שמלווים לבועה הזו הולכים ויורדים ככל שהזמן עובר. האם אפשר להחלים מזה? האם יכןל להיות שזה בכלל שינויים קלים ושהם יעברו אחרי טיפול? האם אחרי הסרה של הבועות, במידה וצריך, הריאות יחזרו לעצמם? קראתי איפה שהוא שאנשים שיש להם שינויים קלים בלבד יכולים להיות בנקודת חזור מסוימת, ולאחר ההסרה של הבועות הריאות יחזרו לתקינות במקום להתדרדר. איזה טיפולים מומלצים? האם הפסקת עישון באמת תציל אותי? תודה רבה דוקטור על כל תשובה.

שלום, בועות כאלה יכולות להיות חסרות משמעות ולא מעידות על מחלת ריאות. צריך להגיע למרפאת ריאות עם הצילומים ולעשות תפקודי ריאה כדי להשלים את הייעוץ. כמובן להפסיק לעשן זה חשוב.

מנהל פורום מחלות ריאה