שיעולים ותחושת של שאיפה בריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/08/2023 | 22:21 | מאת: אלדד

בן 70 לא מעשן לפני כשנה הובחנתי עם סוג של ild קל ללא חסימה או קוצר נשימה, יש לי שיעולים חזקים שלא עוברים והתגברו בעיקר בחודשיים האחרונות, שהייתי אצל מומחה הריאות לפני כחצי שנה לא היה ממצא מחשיד למעט הild והוא אמר לי לחזור אליו עוד כשנה. השאלה שלי האם יכול להיות שהשיעול נובע מנזלת אחורית? אני חש צורך למשוך באופן תמידי, כמו גם יש לי כחכוך תמידי, בנוסף אני סובל מצרבות, איך אדע מה גורם לשיעול? יובהר כי לפני חצי שנה שהייתי אצל הרופא ריאות הוא עשה לי בדיקת תגר ולא נמצאה אסתמה בעקבות השיעול איכות חיי נפגעה מאוד, אודה לך אם תתן לי הסבר או מוצא, תודה.

07/08/2023 | 22:24 | מאת: אלדד

אציין שבעקבות השיעולים אני מרגיש שורף באיזור הריאות

שלום, בדיקה של נזלת אחורית וצרבת על ידי רופא אאג. במקרה של חשד לצרבת אפשר להשלים גם בדיקת חומציות של הוושת. אם יש החמרה של ה ild לעיתים צריך טיפול בכדורי סטרואידים.

מנהל פורום מחלות ריאה