קשר בין ברונכיאקטזיס לאלרגיה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/08/2023 | 16:28 | מאת: גבע

בת 73. סובלת מברונכיאקטזית שנים כל ברונכיט מתחיל ביום של עיטושים +דמעות בעיניים, בהמשך בכאב חריף באזור שבין האף ללוע וקושי בבליעה ובתוך יום יומיים שיעול עמוק עם ליחה ירוקה, נזל אחורית, כובד בריאות. בשלב זה מקבלת עפ"י הנחיית רופא ריאות אנטיביוטיקה lEVO + משאף אטרובנט, נוטלת גם אבמיס. שאלתי: האם ייתכן שיש קשר לאלריה? והאם כדאי לפנות לרופא אלרגולוג?

שלום, יכול להיות קשר. כדאי לבדוק גם רגישות לאספרגילוס במרפאת אלרגיה.

מנהל פורום מחלות ריאה