N95 כפתרון אפשרי לשיעול כרוני?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/08/2023 | 14:03 | מאת: שמואל

בשנות ה-40 לחיי, במשך שנים רבות סבלתי משיעול כרוני רוב השנה, זה כבר לא כל כך הפריע לי כי הייתי רגיל לזה אבל לאנשים מסביבי זה הפריע ומדי פעם הולך לעשות סדרת בדיקות דם, ספירומטריה, רנטגן, שהיו תקינות. מאז שנת 2020 אני מקפיד להשתמש במסיכות N95 בחללים סגורים ולא נדבקתי לאורך התקופה בשום נגיף נשימתי סימפטומטי, ובמקביל נראה שהשיעול הכרוני שלי נעלם. האם יכול להיות שלמעשה רוב השנים סבלתי משיעול פוסט ויראלי שנמשך חודשים בכל פעם? כי אלרגיה עונתית לא נראית לי הסבר אפשרי מכיוון שאני שם מסיכה דווקא במקומות סגורים ולא פתוחים.

שלום, ההסבר שנתת בהחלט אפשרי והייתי מוסיף לו גם רגישות יתר של הסימפונות. ניתן לבדוק זאת בעזרת בדיקת תגר מטכולין.

מנהל פורום מחלות ריאה