בליטה מעל צל הלב משמאל

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/07/2023 | 12:29 | מאת: רוני

שלום דוקטור, חבל שלא ניתן להעלות תמונה אז הלוואי שתוכל להרגיע אותי מעט. התינוקת שלי (שנה וחודשיים) עשתה היום צילום ריאות אחרי יומיים עם חום וחרחורים וצפצופים בריאות. התגלתה דלקת ריאות אך בנוסף גם "בליטה מעל צל הלב משמאל". הרופאה כתבה בדף "בצילום חזה הצללות פריהילריות מרובות, יש בליטה מעל צל הלב משמאל, לא ברורה- תסנין? הדגשת עורק פולמונלי?" נתנו לנו אנטיביוטיקה והפניה לצילום נוסף בעוד חודש. אני ממש חוששת האם הממצא הזה מסוכן? מאוד קשה לי עם חוסר הוודאות .. האם כדאי שאלך עם הצילום לחוות דעת נוספת?

שלום, נראה שמדובר בדלקת ריאות. מקווה שבצילום ביקורת אחרי טיפול הכל ייעלם.

מנהל פורום מחלות ריאה