סטורציה, בדיקת דם עורקי לגזים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/07/2023 | 12:57 | מאת: לנה

שלום. יש לי עייפות ודיספניה. באצבה סטורציה 99. בדם עורקי sO2-68%. זה תקין? למה הבדל כזה גדול?תודה שלום, כנראה הבדיקה מהדם היתה מעורבת בדם ורידי. לא חושב שיש סיבה לדאגה. תודה רבה על תשובה. זה אומר שגם תוצאות אחרות של הבדיקה לא נכונות וצריך לעשות אותה עוד פעם? בדיקת דם עורקי לגזים המליץ לי לעשות רופא ראות כדי לשלול חמצת מטבולית כרונית. התור אליו רק בתחילת ספטמבר ואין לי מי לשאול.

שלום, אפשר לראות אם יש חמצת בדם ורידי אבל האבחנה הזו לא סבירה כשאין מחלה משמעותית כרונית.

מנהל פורום מחלות ריאה