עישון ואחוז חמצן בדם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/07/2023 | 12:01 | מאת: ענת

שלום רב. יש לי שאלה בנוגע לקרבוקסי המוגלובין. אשמח לשמוע הסבר,כי יצא לי לקרוא מעט ואני לא ממש מבינה. האם אדם שהוא מעשן כבד,הוא בעצם עם סטורציות נמוכות? קראתי שהקרבוקסי נקשר להמוגלובין ובעצם מונע מחמצן להגיע לרקמות. אז אם נניח אני מעשנת כבדה,האם זה אומר שהסטורציה שלי היא נמוכה מאוד באזור ה80? ומה זה יראה לי במד סטורציה? תודה מראש. מצרפת את מה שקראתי.

שלום, לרוב במקרה שאין מחלת ריאות מדידת הסטורציה תהיה תקינה גם במעשנים. הקישור של קרבוקסי המוגלובין ברמה זו אינו מוריד בצורה משמעותית את הסטורציה אלא במקרים של הרעלת CO בחשיפה משמעותית יותר כמו בחשיפה לעשן בשריפה. נכון שמד הסטורציה הרגיל אינו רגיש לאבחן את הקרבוקסי המוגלובין ובמקרה של חשד להרעלה יש לקחת בדיקת גזים בדם.

מנהל פורום מחלות ריאה