בדיקת מיפוי ריאות ליתר לח"ד ריאתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/07/2023 | 19:18 | מאת: ענת

שלום באקו לב יתר לחץ דם ריאתי ברמה בינונית. ללא סימני אי ספיקת לב באקו או באקג או בבדיקה פיזית. קרדיולוג הפנה לבצע 2 בדיקות. מיפוי ריאות, ומעבדת שינה. האם הבדיקות הללו מכסות את הסיבות הריאתיות האפשריות שיכולות לגרום ליתר לחץ דם ריאתי? יש עוד משהו שצריך מבחינת ריאות? יש צורך וטעם בפניה גם לרופא ריאות? תודה

שלום, כדאי לבצע גם סיטי ריאות ותפקודי ריאות מלאים.

14/07/2023 | 02:48 | מאת: ענת

שלום נפנה גם לייעוץ אצל רופא ריאות. האם בסיטי ריאות במקרה הזה יש צורך בחומר ניגוד? במידה וכן, האם זה אפשרי כשיש אי ספיקת כליות, קריאטנין 1.4, GFR 36, ויש סכרת ברקע. תודה

מנהל פורום מחלות ריאה