לחץ ריאתי - לחץ רלוונטי לטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/07/2023 | 09:42 | מאת: חננאל

מאיזה לחץ ריאתי בצנטור ימני מתחילים לטפל בטיפול תרופתי? נניח יש לחץ ממוצע של 25 בגלל דום נשימה שלא טופל שנים והלחץ לא יורד גם אחרי טיפול בסיפאפ של כמה חודשים - האם מתחילים בטיפול תרופתי כדי למנוע החמרה? אני שואל כי שנים הרף היה 25 והיום 20 (בשל סטטיסטיקות של החמרה וסיכון כבר ממספרים שבין 21 ל-25).

שלום, נכון, הורידו את הערך הממוצע מ 25 ל 20. זה גם תלוי בתנגודת הריאתית (PVR) שאמורה להיות מעל 2. לגבי הטיפול לא ברור אם צריך להתחיל טיפול במצבים הללו כי המחקרים שנעשו בעבר נעשו לפי ההגדרות הקודמות.

13/07/2023 | 18:26 | מאת: חננאל

זה מעניין כי ממה שקראתי הנטייה בחול היא לטפל גם בלחצים ממוצעים שנמוכים מ-25 ומשום מה בארץ בייחוד הקרדיולוגים מתייחסים באדישות מה ללחץ ריאתי סיסטולי של 40 לפי האקו. מרכזים רבים בחול מפנים אוטומטית לצנטור ימני גם בלחץ סיסטולי של 35 לפי האקו. זה חבל כי לפי הסטטיסטיקות התמותה העודפת קופצת כבר בלחץ ממוצע של 21 ודווקא מעל 25 לא קופצת דרמטית ביחס לקפיצה הראשונה. השוליים דקים מאוד. לפחות כדאי לשקול ולשקף למטופלים את המורכבות. זה לא קורה כמעט…

מנהל פורום מחלות ריאה