ביצוע סי טי חזה בגלל כאב מתחת לשד שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/07/2023 | 18:02 | מאת: נינה

בעקבות כאבים מתחת לשד שמאל, בוצעה בדיקה סי טי חזה. הממצאים הראו: פרנכימת הריאות - הערכה קשה ותת מיטבית עקב ארטיפקטים בשל נשימות . שינויים איטרסטיציאליים בהיקף הריאות עם עצללות זכוכית מט עדינות . יכול להתאים למחלה ריאתית אינטרסטיציאלית כרונית. לקורלציה קלינית מבה גרמי - שיויים יווים .ש"בע אוסטאופיה. קיפוזיס. המגיומה מעבר בטן - חזה בקע היאטלי גדול אין כרגע תורים פנויים לרופא - אפשר לקבל איבחון ראשוני עד הפגישה ?

שלום, לפי הפיענוח יש חשד למחלה דלקתית או צלקתית כרונית של הריאות. יש הרבה סוגים של מחלה כזו. יש מקרים קלים ויש מקרים פחות קלים. תפקודי הריאות חשובים לקבוע מהי דרגת החומרה.

מנהל פורום מחלות ריאה