איך שהנשימה מתבצעת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/07/2023 | 02:22 | מאת: משה

שלום איך עובד מנגנון הנשימה מבחינת הריאות איך זה פועל שבן אדם נושם איזה מערכות פועלות וגורמות לבן אדם לנשום מבחינה פיזיולוגית איך התהליך קורה בגדול מה מפעיל את כל התהליך הזה שבן אדם נושם ?

שלום, בקצרה כמובן.. דם מגיע מהגוף דרך הלב אל הריאות. הוא זורם בתוך כלי דם בריאות. באותו זמן אוויר עם חמצן נכנס אל הריאות ובהרבה מאוד חלקים קטנים של הריאות נוצר החמצן עובר מהאוויר אל הדם והדם המחומצן זורפ חזרה אל בגוף כשההמוגלובין נושא את החמצן אל הרקמות. פעולת הנשימה מתבצעת בעיר בעזרת שריר הסרעפת. הטרידר לפעולתה קשור בחיישנים שרגישים לאיפיון הגזים בדם וכך מווסתים דרך המוח את פעולת הנשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה