תופעות לוואי של טיפול אנטיביוטי בנוגדני שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/06/2023 | 01:18 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה-23 סובל מפסוריאזיס. לאחרונה בבדיקות שעבר לשם התאמת טיפול ביולוגי, נמצא כי נושא נוגדנים לשחפת. לפני כחודש וחצי התחיל טיפול באנטיביוטיקה מסוג Pdp Isoniazid. בשבועיים האחרונים מתלונן על כאבי בטן תמידיים, וחולשה. מה עושים במקרה כזה? האם יש טיפול חלופי? כיוון שקיבל את הטיפול ממרפאת שחפת בחדרה, אין לנו כל כך אפשרות לקבל מהם תשובות. אשמח לעזרה🙏

שלום, ממליץ להפסיק מיידית את הטיפול. לעשות בדיקות דם כולל תפקודי כבד ולהתייעץ עם רופא המשפחה בשלב ראשון.

מנהל פורום מחלות ריאה