אסבסט צמנט וחשיפה אליו

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/06/2023 | 20:24 | מאת: גלעד

התבקשתי לעזור להוריד את דגלי יום העצמאות מגג בית כנסת בשכונה שלי, כשעליתי לגג נחרדתי לגלות המון שברי אזבסט צמנט במצב רע מפוזרים בגג. אך לא היה לי נעים לסרב היות וכבר הייתי על הגג- והורדתי את הדגלים הנ"ל, חלקם היו מסובכים בשברי האסבסט ונאלצתי להתירם מתוכם.. כך ששהיתי בקרבת האזבסט קצת יותר מ15 דק'. אני מאוד מוטרד ומודאג מכך עכשיו, מה עליי לעשות? האם אני בסיכון מיוחד לחלות במחלות ריאה קשות? יש בדיקות שעליי לעבור?

שלום, מדובר בחשיפה קצרה ולא צפוי להיגרם בעקבותיה נזק בריאותי.

22/06/2023 | 17:06 | מאת: גילעד

תודה על המענה.. לא ידעתי על קיומו של האזבסט שם עד אותו אירוע, אך אני גר בסמוך לבית הכנסת הזה זה 3 שנים... האם עליי לבצע בדיקות כלשהן או לבצע מעקב בריאותי כזה או אחר? (דיווחתי לאגף איכות הסביבה העירוני.. אך דברים וודאי יקחו זמן עד שיטופלו..)

מנהל פורום מחלות ריאה