ריבוי הפסקות נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/05/2023 | 23:47 | מאת: ארז

שלום בדיקת שינה ביתית שבוצעה במכשיר - WatchPat 200 צוין משך כולל של שעות הניטור, ומשך שעות שינה ממש. הפסקות נשימה 40 לשעה. ירידות הסטורציה היו מ-99 ל-91. הדו"ח מדבר על דום נשימה בדרגה חמור. 1. איך מכשיר ביתי יכול לזהות מתי היתה שינה? (במעבדת שינה אני מבין שזה מסתמך על רישום ה-EEGף אבל בדיקה ביתית היא ללא EEG) 2. ירידה של סטורציה ל-91 גורמת להפסקת נשימה בשינה? מדוע? זו הרי לא רמה נמוכה מאוד. 3. מה מעיר אדם מהשינה לאחר הפסקת נשימה? החוסר חמצן? א"כ שוב השאלה מדוע רמת סטורציה של 91 גורמת לכך שהאדם יתעורר? תודה

שלום, המכשיר הביתי עוקב אחר תנועות בית החזה וזרימת האוויר וכך מזהה את הפסקות הנשימה. הירידה בסטורציה נגרמת מהפסקת הנשימה ולא להיפך. הפסקות הנשימה גורמות לאי שקט גם ללא קשר לסטורציה. לעיתים קרובות יש הפסקות נשימה קצרות ומרובות שלא גורמות להתעוררות אבל לאורך זמן יכולות לגרום לנזקים שונים כמו יל"ד, שומנים בדם ועוד.

02/06/2023 | 01:13 | מאת: ארז

הסברת שהפסקות הנשימה הן אלו שגורמות לירידה בסטורציה. אך אם אני מבין נכון, מה שמעיר את האדם מהשינה זה הירידה בסטורציה (כתוצאה מהפסקת הנשימה). כלומר מנגנון הגנה של הגוף שמעיר בכדי לקבל את החמצן? האם ירידה של הסטורציה לרמה של 91 מעוררת את המנגנון הזה ומעירה את האדם מהשינה או שברמה כזו מדובר על הפסקות נשימה שאינן גורמות להתעוררות? ואיך יכול להיות הפסקות נשימה שאינן גורמות להתעוררות, הרי מה שעוצר את הפסקת הנשימה זה ההתעוררות, אחרת הפסקת הנשימה היתה נמשכת, לא כך? מעריך את ההסבר. תודה

אני לא בטוח אבל לדעתי הירידה בסטורציה אינה גורמת להתעוררות אלא תחושת החנק שנובעת מהפסקת נשימה ממושכת. הגוף למעשה ממשיך לסות לנשום אבל בגלל שיש חסימה בדרכי אוויר הנובעת מצניחת בסיס הלשון נסיונות הנשימה לא אפקטביים.

מנהל פורום מחלות ריאה