איך יודעים אם מדובר באסתמה או copd ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/05/2023 | 14:01 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 ללא אלרגיות אך עם רקע אסתמטי בילדות . לאחרונה היה לי שיעול עם ליחה מרובה וקוצר נשימה . הלכתי לרופאת המשפחה והיא אמרה בהתחלה שזו דלקת ריאות . שלחה אותי לצילום חזה שיצא תקין. לאחר מכן חשבה שזה חיידק בריאות ונתנה לי אזניל לשלושה ימים ללא כל שיפור . ובפעם השלישית שהייתי אצלה קיבלתי שני משאפים בחשד לאסתמה , האם זה יכול להיות שחזרה לי האסתמה או שזה יכול להיות מחלה אחרת ? יש לציין שנעשתה בדיקת דם על מנת לשלול רקע אלרגי למחלה שיצאה לקינה כלומר אין אלרגיה .

שלום, COPD בדרך כלל מופיעה במעשנים מבוגרים. בגיל 19 לרוב מדובר יותר באסתמה. האבחנה נעשית לפי התלונות, בדיקה פיזיקלית ותפקודי ריאה.

מנהל פורום מחלות ריאה