צילום חזה - חוסר אוויר בריאה הימנית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/05/2023 | 17:41 | מאת: דורית

דר' שלום רב, אני בת 62, לפני חודשיים בעקבות חשיפה לחומרי ניקוי פיתחתי קוצר נשימה והיום לי צפצופים וחרחורים, נשלחתי לעשות צילום ריאות, הצילום ללא תסנין ריאתי, קיבלתי משאף רלבר, וגם משאף איירובנט, לאחר מס' ימים הייתה הטבה, לפני 10 ימים חליתי הקורונה והיום לי שוב חרחורים וצפצופים, עם קשיי נשימה, במיון רופא שפענח את הצילום אמר שחסר אוויר בריאה הימנית, אושפזתי למעקב, קיבלתי המחלקה את התרופה נגד קורונה בהתאם למצב הבריאותי, הוגדרתי עם קורונה במצב קל, וגם טופלתי באינהלציות , וגם קיבלתי סטרואידים לווריד רק פעם אחת במיון, שאלתי את הרופאים במחלקה , מה הכוונה שיש חוסר אוויר בריאה, הרופאה שהיא מנהלת במחלקה הפנימית א' אמרה שהיא לא רואה , אך אני התעקשתי שתבדוק שנית את הצילום, ואז אמרה שאם אני לא רגועה, אמשיך בירור בקהילה, שוחררתי לבית , במכתב רשום צילום חזה ללא ממצא פתולוגי, שאלתי היא, האם יתכן שזה נובע מהקורונה , היום הייתי אצל רופא ריאות, שבדק את הצילום הראשון שעשיתי בחודש מרץ, ואמר שיש הצללה בריאה הימנית אני מאוד לא רגועה , מה אתה ממליץ לעשות , כרגע אני כבר לא חיובית לקורונה, סיימתי לפני יומיים , אודה לתשובתך

שלום, נראה לי שאם את מרגישה טוב והצילום האחרון היה תקין החלמת ואין צורך בהמשך בירור.

מנהל פורום מחלות ריאה