עזרה בהבנת השלכות סי טי ללא ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/05/2023 | 08:39 | מאת: אמיר1987

‎ר ‎גבר בריא בן 35, הפסקת עישון לאחר 20 שנה בחודש האחרון ‎להלן תוצאות הבדיקה ‎מלאות רקמתית במדיאסטינום קדמי עליון ‎אאורטה בגודל תקין, לב אינו מוגדל , ללא תפליט פריקרדיאלי,אין לראות קשריות לימפה מוגדלות עד כמה שניתן ‎קנה נשימה וושט ללא סטיות ‎אין לראות ממצא מוקדי או תסניני ריאתי ‎לא הודגם תפליט פלאורלי ‎אדרנלים שומרים על גודלם ומורתם במעבר חזה בטן ‎בחלון לעצמות מבנה גרמי שמור,קשריות קטנות ע״ש שמורל בוחיות דיסקאליות של רוב גופי החוליות לאורך ע״מש גבי ‎סיכום- ‎מלאות רקמתית במדיאסטינום קדמי עליון- ‎האם היפרפלזיה של התימוס?תימומה? אחר? ‎לקורלציה קלינית מעבדתית ולשקול המשך בירור עי mri ‎אין לראות ממצא מוקדי או תסניני ריאתי. ‎כמובן שחפרתי בפורומים להבנת עניין הרחבת המדיאסטינום הקדמי עליון, תוצאות לא מרנינות, ובכל אופן האם ישנה אפשרות שהפסקת עישון, שינוי תזונה, מנח גוף בבדיקה, כלי דם או סיבה אחרת שיכולה לגרום להתרחבות המצויינת בבדיקה, אשמח לדעת על סיבות נוספות לתופעה מעבר חמוכרות והמצויינות בפורומים הרבים, ודעתך על המצב הנוכחי נוכח הפענוח,בתודה רבה

שלום, קרוב לודאי מדובר בגידול שפיר אבל בד"כ עושים MRI כדי לוודא ולפעמים יש צורך בניתוח. אני לא חושב שיש קשר לעישון אבל כמובן שמומלץ להפסיק לעשן.

מנהל פורום מחלות ריאה