תוצאות בדיקת ספירומטריה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/05/2023 | 20:09 | מאת: אבי

שלום רב בחור בן 30 מעשן לשעבר עשיתי בדיקת ספירומטריה עקב תלונות ויצא ערך מוזר Fvc - 4.8 liter ( אחוז 106) Fev1 - 3.7 liter ( אחוז 99) Fev1/fvc - 77 precent הערך fev1/fvc מעט מדאיג כי הוא בגבול הממש תחתון של הנורמה שהיא 73 אחוז לפי הטבלה בדף האם זה מעיד שיש בעיה כל שהיא או שצפויה להיות בעיה בעתיד? ראוי לציין שאני אדם צנוע מימדים ולא מרגיש בעיה כל שהיא (שיעולים , או משהו בסגנון ) מלבד קוצר נשימה מידי קל מידי פעם ותחושה שנגמר לי האוויר מהר כשאני מדבר האם ניתן בעזרת אימונים וחיזוק השרירים לעלות את הערכים בכמה אחוזים? אשמח למענה תודה רבה

שלום, התוצאה מצויינת. אין לך מה לדאוג. יש הבדלים לפי המבנה של כל אחד וזה עדיין בגדר התקין.

02/06/2023 | 14:42 | מאת: אבי

תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה