טיסה עם חמצן.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/05/2023 | 01:14 | מאת: מיכל

שלום יש לי אסתמה קשה מאוזנת. בקרוב אטוס ובנוסף לסימביקורט הקבוע אקבל לפני זריקת סטרואידים ליתר ביטחון כי שנים רבות לא טסתי ולא טסתי עם אסטמה קשה, וגם יהיה לידי פרמדיק וחמצן ליתר ביטחון . האם חמצן שאנו מביאים למעשה אמור לפתור לגמרי את הבעייתיות שיש לחלק מחולי האסתמה בטיסה עקב לחץ האוויר, או שיש משתנים נוספים שעלולים להחמיר אסתמה עקב לחץ האוויר ולא מדובר רק על הירידה בחמצן? תודה

שלום, בדרך כלל באסתמה אין חסר בחמצן ולחץ האוויר במטוס לא גורם לבעיה. במידה שהחמצן תקין מעל 95% סטורציה במצב רגיל אין צורך בחמצן בטיסה. במקרים של ספק מומלץ לעשות בדיקת טרום טיסה. כדאי להגיע להערכה במרםאת ריאות לפני הטיסה.

מנהל פורום מחלות ריאה