פיענוח צילום c.t חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/05/2023 | 05:15 | מאת: simchah

ביצעתי בדיקת c.t חזה ולהלן התוצאות בלוטת המגן בגודל תקין. מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, האקסילות, המיצר ושערי הריאות. ריאות: הצללה פוקאלית בתבנית עץ בהנצה עם מרכיב זכוכית מט באפקס הריאה הימנית- זיהומי/דלקתי?. עיבוי תת פלאורלי ב- RLL עם מרכיב פיברוטי/תמטי- ללא שינוי בפרק הזמן. שינויים פיברוטים קלים בפסגות דו צ. ללא תפליטים פלאורלים. הלב בגודל תקין, ללא תפליט פריקרדיאלי. שינויים טרשתיים קלים בעורקים הכליליים. אדרנלים תקינים. ללא הרס גרמי. מבנים רקמתים באיזור אינפרה-סקפולארי דו צ- מתאימים ל- dorsi Elastofibroma -שפיר אני עם כאבים עזים שחיי אינם חיים מכאבים ואשמח לקבל את תשובתך

שלום, התשןבה מכוונת לבעיה דלקתית זיהומית. כדאי להגיע ליעות במרפאת ריאות לגבי הצעה לבדיקות וטיפול נוסף.

מנהל פורום מחלות ריאה