מינון מקובל משאף ונטולין לאסטמה - בן 19

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/05/2023 | 22:46 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מאסטמה מילדות . לאחר אבחנה של אסטמה בילדות קיבלתי טיפול במשאף פליקסוטייד 250 פעמיים ביום . לאחר כמה שנים של טיפול מונע מצב האסטמה היה שקט במשך שמונה שנים. והטיפול המונע הופסק. עכשיו לאחר שמונה שנים לפני שבוע אובחנה התלקחות של המחלה וקיבלתי שני משאפים : אחד ונטולין 4 פעמים ביום שתי שאיפות לחמישה ימים. והשני פליקסוטייד 125 , 2 שאיפות פעמיים ביום למשך שבועיים . בשלושה ימים האחרונים הרגשתי שהתקפי האסטמה שלי אילצו אותי לקחת את שני המשאפים במינון המלא שנקבע . השאלה שלי היא האם זה מינון שיכול להעיד על כך שהאסטמה אינה בשליטה או שזהו מינון מקובל שרק אם אני חורג ממנו זה מעיד על כך ?

22/05/2023 | 00:09 | מאת: Yoni

יש לי שאלה נוספת: אני בתהליך הוצאת רישיון נהיגה מול המכון הרפואי עקב בעיה אחרת שאיננה קשורה לאסטמה . במידה ואחליט ביחד עם רופאת המשפחה שלי לחזור לטיפול קבוע באסטמה אצטרך לדווח על דבר כזה ? מבחינתי כשאני לוקח את הטיפול אני לא מרגיש את האסטמה בכלל . יש לציין שאני מאוזן עם הטיפול הכי קל שיש למצב שלי (הטיפול שציינתי בשאלה הקודמת)

זה הוא מינון מקובל.

למיטב ידיעתי אסתמה אינה גורמת לפסילה מנהיגה.

מנהל פורום מחלות ריאה