הבדלים בין אסטמה ל COPD

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/05/2023 | 11:46 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סבלתי מאסטמה בילדות וטופלתי אז במשאף פליקסוטייד 250 כטיפול קבוע ומונע . כעת אובחנה אצלי חזרה של האסטמה לאחר צפצופים וחרחורים בנשימה , קוצר נשימה וכן צילום חזה תקין. כעת קיבלתי טיפול במרחיבי סימפונות (ונטולין) ובנוסף טיפול מונע בפלייקסוטייד 125. רציתי לשאול שאלה שעניינה אותי: מה ההבדל בין אסטמה ל COPD ? הרי בגיל מבוגר אני אמשיך להיות אסטמתי איך אדע שלא מתפתח COPD ?

20/05/2023 | 11:49 | מאת: Yoni

יש להדגיש כי אצלי הטיפול במשאפים עוזר מאוד .

שלום, אסתמה מתאפיינת יותר בצעירים אלרגיים ו COPD יותר במבוגרים מעשנים. יש גם חפיפה של תסמונת משולבת של מרכיבים מהאסתמה ומ COPD יחד.

מנהל פורום מחלות ריאה