שאלה- ct ותפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/05/2023 | 13:50 | מאת: עדי

שלום ד"ר. רציתי לשאול, אני בת 34 ברקע לופוס נוטלת מטוטרקסט. הפונתי לתפקודי ריאות מלאים ו ct חזה , עקב תחושה של קוצ"נ. בבדיקת תפקודי ריאות נמצא - הפרעה קלה בדיפוזיה והפרעה קלה רסטרקטיבית. בצילום חזה נמצא- קשרית זעירה 4 מ"מ ב LL rt - טיבה?למעקב. ו-אטלקטזה קטנה בלינגולה. מה זה אומר ? והאם הממצאים האלה יכולים להסביר את.תחושת הקוצר נשימה שיש לי ?

שלום, בה"כ הבדיקות טובות , אמנם יש ירידה קלה בתפקוד אך לא משמעותית וגם הקשרית אינה מדאיגה. כדאי להשלים הערכה במרפאת ריאות ולב.

18/05/2023 | 22:19 | מאת: עדי

תודה. יש מה לטפל במצב כזה ? ומה זה האטלקטזה ? זה קשור לדלקת.ריאות שהיב לי בנובמבר ?

19/05/2023 | 00:32 | מאת: עדי

וברשותך - שאלה נוספת. האם תוצאות בדיקת ה ct הנ"ל שוללות בהכרח מחלה ILD ? ז"א שבדיקת הct היא הבדיקת זהב ומכריעב. ומתעלמים מבדיקת תפקודי ריאה ,?

יכול להיות שנשארו מעט הפרשות אבל התמט קטן ולא משמעותי.

שלום, הסיטי היא בדיקה מאוש רגישה ואובייקטיבית למחלנ כמו ILD. תפקודי היראה תלויים בביצוע ולכן צריך יותר להסתכל עליהם כחלק מההקשר של יתר הממצאים.

22/05/2023 | 08:06 | מאת: עדי

תודה ד"ר על המענה הרחב. ועל הסבלנות. מה השלב הבא ? האם היית ממליץ לעשות - ביופסיה ?ברונכוסקופיה ? יש לציין לאבא שלי הוצא קשריר ריאה שהיא טרום סרטני.

מנהל פורום מחלות ריאה