עזרה בממצאי סיטי חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/05/2023 | 22:31 | מאת: אור

שלום דוקטור עברתי ניתוח לפני חצי שנה של תסמונת מוצא בית החזה בניתוח כרתו צלע ושריר סקלן בעקבות בעיות נשימה לאחר הניתוח נשלחתי לצילום חזה שהראה שיש לי עמדה גבוהה של סרעפת משמאל בנוסף הראה שיש הצללה בבסיס הריאה בעקבות כך הומלץ על סיטי להלן הממצאים אשמח לעזרתך בהם ממצאים: במדיאסטינום קדמי עליון הודגמו שרידי רקמת תימוס אמורפית בצורת "משולש". הודגמו כלי דם מדיאסטינליים ללא סטיות. אאורטה חזית בקוטר תקין. לב לא מוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום או בבתי השחי. הודגמה בלוטת לימפה מסוידת זעירה בשער הריאה השמאלית. שערי הריאות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פליורלי. ציור ריאתי תקין על פני שתי הריאות. ללא ממצא מוקדי או תסנין ריאתי. בלינגולה ובבסיס האונה התחתונה משמאל הודגמו שינויים פיברו-אטלקטטיים. הודגם עיבוי דיפוזי קל של דופנות הסמפונות באונה התחתונה משמאל. הודגמה עמדה גבוהה של הסרעפת השמאלית עם קיבה וטחול מתחתיה. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: שרידי רקמת תימוס במדיאסטינום קדמי עליון. עמדה גבוהה של הסרעפת השמאלית. שינויים פיברו-אטלקטטיים בבסיס הריאה השמאלית בעיקר באונה התחתונה. בלוטת לימפה מסוידת זעירה בשער הריאה השמאלית. עיבוי דיפוזי קל של דפנות הסמפונות באונה התחתונה משמאל. מומלץ ייעוץ פולמונולוגי, המשך בירור לפי שיקול קליני. ייתכן ומדובר בשיתוק סרעפתי

שלום, כנראה שיש פגיעה בתנועה של הסרעפת בגלל הניתוח. ממליץ להתייעץ עם המנתח ועם רופא ריאות.

18/05/2023 | 06:44 | מאת: אור

מה לגבי שאר הממצאים מלבד הסרעפת?

לא נראים לי בעלי חשיבות קלינית אבל צריך לראות את הסיטי עצמו.

מנהל פורום מחלות ריאה