התקפי שיעול קשים עם רקע של אסטמה בילדות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/05/2023 | 17:38 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מרקע של אסטמה בילדות (בגיל 12 הופסק הטיפול המונע בפלקסוטייד) . כבר מזה חודש שאני משתעל ממש כאילו אני בן 70 ולפני השיעול יש מן חרחור כזה בנשימה. הלכתי לרופאת המשפחה שלוש פעמים: בפעם הראשונה היא אמרה אולי זה ווירוס וזה יעבור כי היא לא שמעה כלום בהאזנה לריאות . בפעם השניה היא שמעה חרחורים בצד שמאל ונשלחתי לצילום חזה שיצא תקין . ופעם השלישית שוב שמעה חרחורים וקיבלתי אנטיביוטיקה בחשד לחיידק בריאות. אני כרגע בטיפול אנטיביוטי באזניל ולא מרגיש שום שיפור בתסמינים. האם יכול להיות שהאסטמה חזרה ? יש לציין שאין כל רקע אלרגי מלבד אלרגיה לשתי תרופות מסויימות . (ואנקומיצין ופרפלגן בעירוי)

שלום, כדאי לנסות משאף ובדיקה במרפאת ריאות לוודא שאין אסתמה פעילה.

18/05/2023 | 12:43 | מאת: Yoni

הייתי היום שוב אצל הרופאה . יש אסטמה פעילה , קיבלתי שני משאפים: המשאף הראשון זה פלקסוטייד 125 כטיפול מונע למשך שבועיים. והמשאף השני זה ונטולין למשך 5 ימים. (קיבלתי כבר טיפול דומה בעבר )

שלום, לעיתים יש צורך להגדיל את המינונים או לשנות משאף או לתת סטרואידים בכדורים.

מנהל פורום מחלות ריאה