התייעצות לאחר אקו ובדיקת רופאים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/05/2023 | 18:34 | מאת: מוני

עשיי אקו לאחרונה ואלה התוצאות: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION,EF=65% NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MILD MITRAL VALVE REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG =34 mmHg NORMAL IVC SIZE WITH NORMAL RESPIRATORY VARIATION MILD PULMONARY HYPERTENSION לאחרונה השינה שלי מקוטעת. מתעורר אחרי שעה-שעתיים עם סיפאפ וקוצר נשימה. מוקל בתנוחת ישיבה (ולכן עובר לעיתים לכורסה). מעט אי נוחות בחזה ולעיתים קושי למלא את הריאות. מתחיל בירור במעבדת שינה. עם זאת, יכול ללכת מרחקים ארוכים ולעשות פעילות מאומצת. הלכתי לקרדיולוג שאמר שהלב תקין על בסיס האקו ואקג והלכתי לרופא ריאות שאמר שהמדד של tig 34 נראה לו תקין וכי יש לברר את נושא הסיפאפ (אולי לעבור לביפאפ). אינני רגוע. האם להסתפק בתשובות אלה או שכדאי להרחיב את הבדיקות.

שלום, נראה לי שאין מקום לדאגה. חשוב להקפיד על דיאטה בריאה ופעילות גופנית. הייתי ממליץ על מעקב עם אקו נוסף עוד שנה.

15/05/2023 | 07:54 | מאת: מוני

בהמשך לשאלתי הקודמת, הגיתי למיון עקב לחץ בחזה ותחושה מוזרה בלסת. לא מסוגל יותר לעשות שימוש בסיפאפ ולא להירדם לאורך זמן. כל המדדים הלבבביים תקינים, אלה תוצאות בדיקת חילופי גזים: Ph 7.37 Pco2 55 Po2 16 Hco3 31.8 Base excess 4.8 O2 saturation % 20.0 מה פשר הבדיקות? והאם בכל זאת לאור הבדיקות יש לעשות עוד בדיקות?

17/05/2023 | 13:19 | מאת: רפי

גיל? השמנה? מחלות רקע? למשל, אני מכיר מישהו שעלה במשקל ל-BMI של 40 ואז פתאום לא היה יכול לישון יותר משעה שעתיים ברצף. אחרי שהוא ירד ל-35 הבעיה הזו נפתרה.

17/05/2023 | 14:11 | מאת: מוני

בן 48. ללא מחלות רקע מלבד דום נשימה. מרגיש מדי פעם לא נוחה בקו האמצעי של החזה איפה שקנה הנשימה. יש ימים שמתקשה לקחת נשימה עמוקה - תחושה שיכולה ללוות אותי במהלך היום. מה שמדאיג אותי הוא המדד tig 34 והתחושה של קוצר נשימה. הסטורציה אגב 96 ובשכיבה 95. כאמור קשה לי בעיקר למלא אוויר (תלוי בשעה וביום) ומרגיש שהנשימה שלי לעיתים הופכת שטוחה ואיטית (כאילו שאני שוח לנשום). מתחיל לחשוב שאולי זה עניין פסיכולוגי כי הבנתי מרופא הריאות שהמדד של tig 34 לא מדאיג ונראה לו תקין. אגב, אם הסיפאפ בלחץ גבוה מדי מתחיל לי גום נשימה מרכזי (הנשימה שלי הופכת להרבה יותר איטית ושטוחה). סליחה על עודף האינפורמציה. עייף חיוור ובעיקר אובד עצות…

מנהל פורום מחלות ריאה