פענוח תוצאות בדיקת CT עקב כאב חוזר בחזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/05/2023 | 10:25 | מאת: אלי

שלום רב, לאחר גילוי של יתר פעילות בלוטת התריס וכאבים חוזרים בחזה פני לבדיקת CT חזה. לפי תוצאות אקג ואקו לב, קרדיולוג אמר שהכאב אינו נובע מהלב ככל הנראה. בן 35, מעשן, להלן התוצאות ללא חומר ניגוד: אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים במיצר, שערי הריאות ואקסילות. הלב לא מוגדל. אין עדות לצפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. יתכן שרידי טימוס במיצר קדמי. קנה וברונכים ראשיים שמורים. שינויים אמפיזמטוטים, בולטים יותר בפסגות הריאות. מספר קשריות תת-פלאורליות זעירות דו-צדדי. תמטים םסים באונה האמצעית מימין. אין עדות לגושים או תסנינים. כליה ימנית עם אגן מסובב, כליה שמאלית לא הודגמה, כליית פרסה? כלייה בודדת?. חלון העצם: ללא ממצא חשוד. אודה מאוד לפענוח. תודה רבה מראש

11/05/2023 | 12:28 | מאת: אל

עדכון: נעשה היום אקו לב במאמץ, והלב תקין במנוחה, תוך כדי מאמץ ולאחריו. אודה מאוד לפעוח הסיטי, תודה רבה מראש!

שלום, הפיענוח זה מה ששלחת לי. מבחינת הריאות, יש כנראה התחלה של נזק עישון. צריך לעשות מעקב במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה