לחץ ריאתי עד 33 ממ כספית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/05/2023 | 17:17 | מאת: בן

לפני כחודשיים עברתי ניתוח בקע. כהכנה לניתוח עברתי בדיקת א.ק.ג, בה גילו לי incomplete rbbb. לאחר הניתוח נפגשתי עם קרדיולוג לבירור של הנושא. נאמר לי שלא צריך לייחס לזה משמעות. הסברתי לו על היותו ספורטאי בעבר ושזה אף פעם לא עלה כממצא בבדיקות שעשיתי בעבר. הרופא שלח אותי לאקו לב. הממצאים של אקו לב: כל מבנה הלב תקין, עובי מחיצה טיפה רחב אבל עדיין בתוך הטווח. תפקוד סיסטולי תקין בחדר שמאל ואפיק מוצא חדר שמאל. סיכום אקו לב דופלר תקין LVWMI 22/22 מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל 55-64 תפקוד כולל של חדר שמאל תקין חדר ימין תפקוד תקין בסיכום נכתב: תפקוד תקין של חדרי הלב לחץ ראתי עד 33 ממ כספית אי ספיקה מיטרלית זעירה אאורטה עולה תקינה הרופא הסביר לי שהלחץ הראתי מעט גבוה אבל לא מטריד אותו בהעדר ממצאים נוספים. הוא לא ביקש שאמשיך במעקב. אני חושש מעט מהנושא של הלחץ ראתי. האם יש סיבה לחשוש והאם צריך להיות במעקב?

שלום, אין סיבה לחשוש והתוצאה בטווח הנורמלי. ממליץ על מעקב אקו עוד שנה.

מנהל פורום מחלות ריאה