בדיקת תפקודי ריאה ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/04/2023 | 17:52 | מאת: אני

שלום. אני בת 34 ברקע לופוס, הופנתי לבדיקת תפקודי ריאה ודיפוזיה , עקב תחושה של קוצר נשימה. ממצאי הבדיקה:fvc 113% Fev 85% Fvc 75% נפחי ריאה Tcl/Rv 160% Tcl 88% Rv 142% דיפוזיה: Tclo 74% לסיכום- הפרעה רסטרטיבית קלה עם הפרעה בדיפוזיה קלה. מה זה אןמר ? ומה אני אמורה לעשות הלאה? האם זה ממצא שכיח?

שחום, זה ממצא שכיח ולא מעיד על מחלה משמעותית. ממליץ על מעקב במרפאת ריאות.

05/05/2023 | 14:08 | מאת: אני

תודה ד"ר על המענה. אני מתעכבת על המילה משמעותית... על סמך הבדיקה הזו בלבד ועל סמך התלונות ניתן לאבחן מחלת ריאות ? אני קצת בלחץ.. כי- אני פשוט לא מרגישה טוב. לא נח לי בנשימה תחושת קוצ"נ .. בא והולך. ומתגבר בעיקר במאמץ. בבדיקה פיזית נמצאו גם חירחורים בריאות וגם ירידה בנפח הריאה דו צדדי. בדיקת תפקודח הריאות הנ"ל יכולה להעיד על פיברוזיס ?

מנהל פורום מחלות ריאה