זריקת דיפרוספאן 14 מג׳ בדלקת ריאות?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/04/2023 | 15:17 | מאת: אלינור

שלום, בת 60 ללא מחלות רקע. לאחר כחצי שנה של דלקות ריאה חוזרות לאחר קורונה, עם שיעול כבד וליחה וטיפולים באנטיביוטיקה שלא מגרו לחלוטין את הדלקת, רופא הריאות שלח אותי לקבל זריקת דיפרוספאן 14 מג׳ חד פעמית. אני חוששת מזריקת סטרואידים אך איכות חיי ירודה בחצי שנה האחרונה, ואף טיפול רפואי אחר לא עזר. אני ממשיכה לקבל התקפי שיעול וליחה קשים כל יום. האם מומלץ לקבל הזריקה ? מה תופעות הלוואי וההשלכות? תודה. אלינור

שלום, זה יכול לעזור אם יש התארגנות של הדלקת. בזריקה חד פעמית אין תופעות לוואי משמעותיות.

מנהל פורום מחלות ריאה