ניתוח לגידול סרטני-??

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/03/2023 | 16:27 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 52 להלן תוצאות pet-ct קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה suvmax9 בקשרית ריאתית ב rul גודל 1.2 *1 ס״מ בצמוד לה מודגם צבר של ברונכיאקטזיות ללא עדות לתפליטים פלאורלים. ובמיצר ובשער הריאה הימני הודגמה קליטת fdg בעוצמה גבוהה בקשרי לימפה מוגדלים עד 2.2 ס״מ בחלקם מרכז היפודנסי נקרוטי. עשה לפני הpet ct ביופסיה אמרן לו שזה שפיר. עשה ביופסיה חוזרת דרך בית החזה התשובה שזה ממאיר . מה הטיפול שמציעים למקרה כזה? האם זה נתיח ? תודה רבה . ק

שלום, זה תלוי במצב נבלוטות ובמצב הכללי של המטופל. צריך לדון בישיבת רופאים מומחים בבית החולים.

19/03/2023 | 06:49 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. במידה והבלוטות נגועות בסרטן האם יהיה עדיין אפשרי לנתח? תודה שוב.

לפעמים נותנים טיפול ואח"כ מנתחים. תלוי במיקום הבלוטות הנגועות ובתגובה לטיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה