מתטים פסיים בסיס ריאות דו"צ כממצא משני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/02/2023 | 15:26 | מאת: דן

לדר שלום אני בם 50, בריא, מעולם לא עשנתי או עבדתי בסביבה מזהמת (מרצה באדמיה). וללא כל תסמין בדרכי הנשימה. לפני חודש לאחר אימון בחדר כושר במהלך ריצה, הרגשתי כאב חד בגב שמאל ובמתן שתן לאחר מכן הופיע דימום (שתן חום). לאחר בירור רדיולוגי שכלל CTU, זוהו שתי אבנים אחת בכליה והאחרת בשופכן כמקור לדימום והתחלתי טיפול שמרני. עד כאן הרקע. מה שמדאיג אותי הוא שבפענוח ה CTU רשום ממצא לוואי: תמטיים פסיים בבסיסי הריאה דו"צ. אני מבין שזו קריסה או ירידה בנפח. אין דימות קודמת להשוואה ולכן ייתכן ומולדת. השאלה היא, בהיעדר תסמינים כמו שיעול או קוצר נשימה, סטורציה תקינה 98 ואין כל מגבלה במאמץ, האם הממצא המשני הנ"ל מחייב בירור נוסף או מעקב? אני מבין מזה זה תמט, אבל מה הכוונה לפסיים? (תתכן טעות הקלדה של הרדולוג כי אני לא מוצא שום אזכור לצירוף המילים הנ"ל ברשת). מה יכול לגרום לממצא שכזה? בילדות היו לי שלושה ארועים של דלקות ריאה, אחת מהן הייתה נגיפית אטיפית שהתגלתה רק עי CT כנראה משנית למחלה ויראלית. תודה מראש על המענה.

שלום, תמט פירושו שיש איזור בריאה שלא מאוורר. כשכותבים פסים תמטיים מתכוונים שהתמטים הם קטנים ובלי נפח כך שבסיטי הם נראים כמו פס. בדרך כלל זה שריד של זיהום ישן ולא דורש מעקב או בירור נוסף. כדאי חהגיע למרפאת ריאו עם הסיטי לאישור הרושם הנל.

מנהל פורום מחלות ריאה