סיטי ריאות חוות דעתך הרמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/02/2023 | 00:32 | מאת: חזי

שלום עשיתי סיטי ריאות עקב קשרית קטנה שנראתה בדרך אגב בסיטי בטן ואגן אשמח לשמוע דעתך : טכניקה: החזה נסרק ללא הזרקת חומר ניגוד. חתכים אקסיאלים שוחזרו בעובי 2 מ"מ. בוצעו שחזורים קורונלים ופארהסגיטלים. ממצאים: ללא ממצא לציון בבסיס הצוואר ובטן עליונה שמורה. מבנה גרמי שמור. ללא לימפאדנופתיה במדיאסטינום ובשערים. לב וכלי דם גדולים שמורים. עץ טרכאוברונכיאלי פתוח לרמה הסגמנטלית. קשריות ריאתיות זעירות שטוחות על הסדק הקטן מימין. קשרית זעירה באונה שמאלית תחתונה (404 :153 .(ללא מחלה ריאתית אינטר- סטיציאלית דיפוזית. הוזרק חומר ניגוד תוך ורידי פעם כתוב עם חומר ניגוד ופעם לא????????? מה המשמעות של הקשריות?

שלום, לגבי חומר ניגוד כנראה שזו טעות אבל אני מניח שאתה יודע עם הוזרק לך חומר בוריד בזמן הבדיקה. לגבי הקשריות נראה מהתיאור שמדובר בממצא שפיר. כדאי להראות את הדיסק במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה