תוצאת c t ראות ומה עושים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/02/2023 | 15:50 | מאת: אברהם

אבקש לשאול 2 שאלות. הייתי במעקב 4 שנים עקב קישריות בשתי הראות, 5 ממ לא גדלו, נוספה אחת. נאמר שזה לא משתנה ולכן לא צריך מעקב או ביופסיה. יש לי בפענוח, פיברוזיס בפסגות הראות. לא הבינו ממה זה. ברקע סובל מאלרגיה אטופית מילדות שהתקפי אלרגיה בבת אחת חסימת נשימה. יורד עם פרנדיזון . עברתי אימונותרפיה. גיל 58, ללא מחלות רקע חמורות. לא סוכר לא לחץ דם. יש לי בעיות נשימה חרחורים כל הזמן בסימפונות כנראה, וסינוסיטיס משפיע מאוד על האוזניים. מטפל במשאף אוומיס. 1 הפיברוזיס בלסגות בלבד, זה מצב שאינו חמור? יש מה לעקוב, וממה זה נובע? מומחה אמר שאולי חליתי בשחפת, אבל מעולם לא קרה ולא היה. נדהמתי מהדבר,הזה. 2 לגבי טיפול קראתישאנשים עם מחלות ריאה חמורות, לוקחים nac atycil l sistein, אציטיל סיסטאיל, כמו שבתכשיר ראןלין. יש בו 200 מג בכל טבליה מותר 3 ביום זה 600 מג. שאלתי האם ניתן לקחת 600 מג בקפסולה באופן קבוע, זה יעזור לפיברוזיס, שלא יצקדם? וגם לחירחורים בסימפונות לסינוסטיס עם ליחה, וללחץ באוזנים. זה הדבר היחיד שהבנתי שיכול לקדם אותי מבחענת טיפול. זה נכון או שיש עוד מה לעשות, זה לא מוסכן לקחת 600 מג אציטיל סיסטאין בקפסולה כל יום? יש עצה לטיפול אחר, בעיקר מוטרד מהפיברוזיס. תודה

שלום, הפיברוזיס בפסגות לפעמים נובע מחשיפה לזיהום אוויר והגיל ואין לו משמעות במצבים קלים. כדאי להיבדק במרפאת ריאות. לגבי אצטיל ציסטאין זה לא מזיק אבל התועלת מטיפול זה אינה מוכחת.

מנהל פורום מחלות ריאה