דלקת ריאות כבר שנתיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/01/2023 | 20:54 | מאת: פאיזה

בת 62 ברקע סכרת ויל"ד. שתואמת לקליניקה והתמונה ORGANIZING PNEUMONIA עם תמונה של TBB הרנטגנית. תחת טיפול בפרדנזון היה שיפור ניכר גם קליני ורנטגני, אך לפני חודשיים וסביב הירידה במינון פרדנזון חלה החמרה במצבה עם הצללה בריאה עם העלאת מינון פרדנזון -OP שמאלית וקליניקה שמתאימה להחמרה של בחזרה ל 25 מ"ג יש הטבה משמעותית במצבה אמנם סובלת מעייפות שתיתכן חזה עם הצללה משמאל בנסיגה , CT . משנית לפרדנזון או למחלה. אקו לב תקין צילום חזה התנרמל. ספירומטריה תקינה. עם ריידה במינון פרדנזון חלה החמרה קלינית, סוכם שמדובר במחלה שלא STEROID SPARING נשלטת במינונים נמוכים של פרדנזון, ולכן התחלנו במינון נמוך של 25 מ"ג פעמיים ביום והעלתה למינון של IMURAN עם -THERAPY 50 מ"ג פעמיים ביום . המצב יציב אבל הרגשה לא הכי טובה , יש מה לעשות על מנת להתשפר או חסר משהו שצריך לבדוק ? תודה

שלום, סה"כ הטיפול שתיארת נשמע לי סביר למחלה. צריך להעריך במרפאת ריאות אם יש משהו נוסף לעשות . לפעמים משתמשים בתרופות אחרות מהאימורן כמו מבטרה או סלספט.

מנהל פורום מחלות ריאה